Archivum

Archívum


 

2018. november 25. - Örökélet vasárnapja

10:00 órakor. Az egyházi esztendő utolsó vasárnapján megemlékezünk azokról, akiktől az elmúlt évben vettünk végső búcsút. A gyülekezetünk által temetettek emlékére istentiszteletünk keretében gyertyát gyújtunk.


 

2018. november 17. - Őszi templomtakarítás

Szombaton 9:00 órakor az adventi-karácsonyi időszakra készülve nagy gyülekezeti termünket, templomunkat, és a templomudvart szeretnék rendbe tenni. Várjuk azokat, akik ezekben a munkában szívesen segítenek. "Méltó a munkás a maga bérére" - mondta Jézus, ennek szellemében a segítőknek egy ebéddel szeretnénk kedveskedni.


 

2018. november 11. - Nagy Péter református lelkipásztor nyugdíjas búcsúztatója

15:00 órakor a Budafoki Református Egyházközség templomában a nyugdíjba vonult Nagy Péter lelkipásztortól köszönnek el, az ünnepi istentiszteletre szeretettel várnak minket is.


 

2018. november 10. - Vespera

Szombaton 18:00-tól otthont adunk a reformátusok által szervezett Vesperának. Az esti énekelt zsoltáros istentiszteletnek közel 15 éves hagyománya van a reformátusoknál, de a kántorátusban több evangélikus is énekel. Jó lehetőség ez különleges istentiszteleti formákkal megismerkedni, illetve egy szombat esti elcsendesedésre.


 

2018. november 4. - Megemlékezés Petrovics Pál sírjánál

Az istentisztelet után elmegyünk a gyülekezet első lelkésze Petrovics Pál sírjához a Farkasréti temetőbe, ahol koszorút helyezünk el. Aki szívesen csatlakozik, az istentisztelet követően maradjon a templomban. Kocsikkal megyünk és elosztjuk az utasokat úgy, hogy mindenki beférjen.


 

2018. november 1. - Halottak napja

13:30 órakor halottak napi megemlékezés a Budafoki Urnatemetőben.


 

2018. október 31. - A reformáció ünnepe

10:00 órakor úrvacsorás istentisztelet.

18:00 órakor úrvacsorás protestáns istentisztelet a Budafoki Református Egyházközség templomában. Az istentiszteletet követően Garbóczi László helytörténész előadását hallgathatjuk meg az I. Világháború 100 évvel ezelőtti lezárását követő időszak budafoki, protestáns vonatkozásairól. Arról, hogyan erősödtek meg a világégést követően annyira az evangélikus és református közösségek Budafokon, hogy néhány évvel a Nagy Háború után már templomépítésen gondolkoztak. Miért hívják a református templomot a Magyar Feltámadás templomának... stb.


 

2018. október 7. - Őszi hálaadó istentisztelet

Igét hirdet Solymár Gábor.


 

2018. október 5-8. - Látogatás testvérgyülekezetünkhöz, a Brassó melletti Hosszúfalú-Fűrészmezőre.

Testvérgyülekezetünk körülbelül 20 főt fog tudni fogadni. A péntek az odautazással (útközben aradi városnézéssel), a hétfő pedig a hazautazással (útközben Vajdahunyad várának megtekintésével) telne, így két teljes napot fogunk tudni ott tölteni.

Útközben megálltunk Aradon is.


 

2018. október 3. - ...és mi van a happy end után? Ami segít az összetartozást megőrizni

Szerdán 18:00 órakor Süveges Gergő Prima díjas újságíró és felesége Süvegesné Rudan Margit gyógypedagógus tart előadást az FSZEK Budafoki Könyvtárában (1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 30.)

A rendezvényre a belépés díjtalan. További részletek itt illetve itt.


 

2018. szeptember 15. - Erős vár gyereknap

Szombaton 10:00 órától tanévkezdő családi napot tartunk a hitoktatásban részt vevő gyerekeknek és családjuknak.

Gyerekeknek: játékos foglalkozás sok mozgással, kézműveskedéssel.

Szülőknek: Tóthné Magasföldi Rózsa a Hisztis helyzetek - eszközök a hiszti kezelésére címmel tart interaktív előadást, majd hit- és erkölcstan szülői értekezlet - a hittanórák és a budafoki evangélikus gyülekezet programjainak bemutatása.

Ebéd előtt kötetlen játék a gyerekekkel a templomkertben, beszélgetés, majd a bográcsban készült ebéd elfogyasztása.


 

2018. szeptember 9. - Konfirmáció

10:00 órakor a vasárnapi istentisztelet keretében kerül sor a konfirmációra.


 

2018. szeptember 1-2. - Budafoki Borfesztivál

Gyülekezetünk is bekapcsolódik a Budafoki Borfesztivál programsorozatába. Szombaton és vasárnap templomunk interaktív, játékos feladatokkal várja az érdeklődőket.

Vasárnap 10:00 órakor tanévnyitó istentisztelet.


 

2018. augusztus 21-25. - Konfirmandus és Ifi tábor

Helyszín: Nagybörzsöny.


 

2018. augusztus 12. - Gyülekezetünk önállóságának 90. évfordulója

Ünnepi istentisztelet 10:00 órakor. Igét hirdet Rőzse István (gyülekezetünk lelkésze 1977 és 1994 között), a liturgiai szolgálatban Solymár Gábor (gyülekezetünk lelkésze 1994 és 2012 között) fog segédkezni. Hokker Zsolt jelenlegi lelkészünkkel együtt így három lelkészgeneráció is jelen lesz ezen az ünnepi alkalmon.


 

2018. július 2-8. - Nyári napközis tábor

Várjuk azokat az elsősorban evangélikus általános iskolás és leendő elsős diákokat, akik szeretnék szabadidejüket jó közösségben, sok játékkal tölteni. A programjaink Isten igéje köré épülnek, egy-egy bibliai történetet dolgozunk fel, különböző formákban: kézműveskedés, társasjáték, kirándulás, beszélgetés, színielőadás, báb, pingpong, tollas… stb. További részletek és jelentkezőlap. Kérjük a jelentkezési lapot legkésőbb június 24-ig (vasárnap) visszaküldeni! Köszönjük.


 

2018. június 17. - Tanévzáró Családos Nap

Főbb programok: Istentisztelet 10:00 órakor, játékok, rajzversenyünk díjazása, sütiverseny, meglepetés, bográcsos ebéd. További részletek...


 

2018. június 16. - Templomtakarítás

Délután 14:00 órakor várjuk a segíteni vágyó gyülekezeti tagokat.


 

2018. június 10. - Budai Evangélikus Egyházmegye elnökségének iktatása

A budahegyvidéki evangélikus templomban (1123 Budapest, Kék Golyó u. 17.) vasárnap 16:00 órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten dr. Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke, elnök püspök, beiktatja hivatalába a Budai Evangélikus Egyházmegye megválasztott elnökségét: Keczkó Pál esperest és Dobó György egyházmegyei felügyelőt. További részletek...


 

2018. június 2. - Gyülekezeti kirándulás

A kirándulás főbb programpontjai: Kecskemét belvárosa, Petőfi szülőháza, kiskunhalasi csipkemúzeum és Bugacpuszta, ahol lovaskocsikázás, csikósbemutató és gulyásvacsora fogja zárni a napot. További részletek... Jelentkezni az istentiszteletek után lehet.


 

2018. május 27. - Gyereknapi családi istentisztelet

Istentisztelet 10:00 órakor, a gyerekeknek meglepetéssel készülünk.


 

2018. május 26. - Emlékezés a budapesti kitelepítések áldozataira

A Magyar Politikai Foglyok Szövetsége a budapesti kitelepítések áldozatainak emlékére május 26-án szombaton 16 órakor tartja megemlékező ünnepségét templomkertünkben, a Budapesti kitelepítettek emlékművénél.


 

2018. május 12. - Teljes szívvel – Családi és missziói nap Aszódon

Központi téma a család, a nap igéje ehhez kapcsolódóan: „Én és az én házam népe az Urat szolgáljuk” (Józsué 24,15)

Helyszín: Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium. További részletek.


 

2018. május 10. - Mennybemenetel ünnepe

Istentisztelet 18:00 órakor.


 

2018. április 29 - május 1. - Családos hétvége

Helyszín egyéni utazással: Balatonszárszó, Evangélikus Konferenciaközpont. Ellátás: teljes ellátás.

A konferenciaközpont közvetlenül a Balaton partján található, a bátrabbak fürdőruhát is hozhatnak, hidegebb időjárás esetén pedig lehetőség van szauna használatára is. Az étkezés bőséges és finom hosszú évek tapasztalata alapján, a különleges étkezési igényeket a visszajelzésnél kérem feltüntetni.


 

2018. április 2. - Húsvét másodnap

10:00 órakor Húsvét másodnapi istentisztelet úrvacsorával.


 

2018. április 1. - Húsvét

5:30-kor (!) Húsvét hajnali, feltámadás istentisztelet. Az alkalom különlegessége, hogy az istentisztelet teljesen sötét templomban kezdődik. Ahogy a feltámadási liturgiában haladunk előre, egyre több természetes fény árad a templomba, de a sorban meggyújtott gyertyák, mint Krisztus jelképek is egyre világosabbá teszik a környezetünket. Minden nyitott szívű érdeklődőt szeretettel várunk! (Megéri a korai kelést!)

10:00 órakor Húsvét ünnepi istentisztelet úrvacsorával.


 

2018. március 30. - Nagypéntek

10:00 órakor Nagypénteki orgonazenés áhítat, úrvacsorával. Krisztus keresztre feszítésére emlékezve a zene tudja talán leginkább kifejezni az érzéseinket, gondolatainkat. Csendesítsük el lelkünket Isten színe előtt, boruljunk le a kereszt tövébe együtt ezen a napon.

18:00 órakor Passióolvasás.


 

2018. március 29. - Nagycsütörtök

18:00 órakor Nagycsütörtöki úrvacsorás istentiszteletek és a megválasztott tisztségviselők beiktatása. Az úrvacsora szerzésének ünnepe az új presbitérium indulását is meghatározóvá teheti. Az úrvacsorában kifejeződik az Istenhez tartozásunk és a testvéri közösség egyaránt. Egy test és vér, Krisztus teste és vére köt össze bennünket. Méltó alkalom ez az újonnan alakult testület indulásához.


 

2018. március 25. - Gyülekezeti választások - tájékoztató letöltése.

Az istentiszteletet követő közgyűlésen történik meg a gyülekezeti tisztségviselők (felügyelő, gondnok, számvevőszéki elnök, jegyző, pénztáros…) és a presbitérium tagjainak megválasztása. Választónak számít minden felnőtt gyülekezeti tag. Kérjük mindenki éljen választójogával, jöjjön el a közgyűlésre, és adja le szavazatát! Egyéb tudnivalók a jelölőbizottság által összeállított ismertetőben olvashatóak.


 

2018. március 24. - Egyházmegyei hittanverseny

Szombaton 9:00 órától a hittanverseny házigazdái leszünk. Közel 150 gyermeket és kísérőiket fogadjuk ezen a napon. Étkeztetésük, felügyeletük a mi feladatunk. Kérem, aki segíteni tud, jelentkezzen a lelkészi hivatal elérhetőségein. Erre a napra süteményeket is szívesen fogadunk!


 

2018. március 10.

Délelőtt 10 órakor az istentiszteletünkön szupplikáció lesz. A teológia lelkész szakos hallgatói minden évben felkeresik a gyülekezeteket a böjti időszakban, hogy ott igehirdetéssel szolgáljanak, bemutatkozzanak, tapasztalatot szerezzenek és adományokat gyűjtsenek a lelkészképzés céljaira.

Délután 16:30-tól fiatal családosok istentisztelete. A havi alkalmunk mostani témája a böjt.

Este 18:00 órakor az Új advent kórustársaság koncertje templomunkban.


 

 

 

2018. március 7. - Női ökumenikus világimanap

10 és 18 órakor a Budafoki Református Egyházközség gyülekezeti termében (a templom mögött). Az idei évben a liturgia összeállítói Suriname keresztény asszonyai. Az alkalmon lehetőség lesz megismerkedni az országgal és az ott élő keresztények helyzetével. Az alkalom elsősorban hölgyeknek szól, de a férfiak sincsenek kizárva.


 

 


 

 

2018. március 25-én - Általános tisztújítás - tájékoztató letöltése.

A Magyarországi Evanéglikus Egyház 6 évente tart ún. általános tisztújítást, röviden választásokat. Minden gyülekezet megválasztja a következő 6 évre tisztségviselőit és presbitériumát. Jelenleg a jelölési időszak zajlik. Ebben minden gyülekezeti tag ajánlásokat tehet a különböző tisztségekre. Az ajánlásokat a jelölőbizottság fogadja és dolgozza fel, ők állítják össze a végleges jelölt listát. A jelöltek közül a március 25-i választásokon választja ki a gyülkezet közgyűlése az új presbitérium tagjait, illetve a tisztségviselőket. Minderről mellékelem a jelölőbizottság összeállítását, amely nagyon fontos információkat tartalmaz. Személy szerint mindenkit kérnék, hogy vegye komolyan ezt a gyülekzetünk életét alapjaiban meghatározó eseményt, és első körben imádkozzon azért, hogy Isten vezetése alatt minden tisztségre megfelelő ember kerülhessen. Egyben kérnék mindenkit, hogy gondolja végig, ő maga hogyan, miben tudná támogatni a gyülekezet működését, szolgálatát, majd a mellékelt leírásban nézze meg, hogy nincs-e olyan terület, amely ezzel megegyezik, ha van akkor ne habozzon, hanem jelezze ezt a jelölőbizottság felé!


 

2018. február 11. - Gyülekezeti Farsang

Mindenkit szeretettel várunk, nem csak jelmezben!


 
2018. január 25-28. - Ökomenikus imahétIstentisztelet: vasárnap 10 órakor